Кіровоградщина визначила учасника ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Перукар (перукар-модельєр)»

2

15 вересня 2020 року на базі ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з професії «Перукар (перукар-модельєр)».

 За перемогу в конкурсі змагалися 6 конкурсантів із  трьох  ЗП(ПТ)О, а саме: ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі», Олександрійського професійного аграрного ліцею, Піщанобрідського професійного аграрного ліцею.

Згідно з умовами конкурсу конкурсанти виконували завдання теоретичного туру на персональному комп’ютері у вигляді тестів з перукарської справи, матеріалознавства, основ санітарії та гігієни, охорони праці.

Практичний тур містив завдання по виконанню сучасної зачіски на основі стилю «Ретро» 60 років.

Роботу   конкурсантів   оцінювало   журі,  до  складу  якого входили: А.С. Ковальова, голова Центру перукарів Кіровоградщини, Т.Д. Коваленко, директор салону краси «Стиль» та Н.М. Пилипенко, директор перукарні «Вікі».

Оцінивши результати теоретичного туру, технічність виконання конкурсантами трудових прийомів, чистоту, складність та оригінальність виконання зачісок, відповідність зачісок сучасному напрямку моди та умовам завдання, журі визначило переможців:

І та ІІ місця – Хівренко Олена та Костів Марина, учениці ДЗП(ПТ)О «Кропивницький  професійний ліцей  сфери послуг і торгівлі»;

ІІІ місце – Орлова Валерія, учениця Олександрійського професійного аграрного ліцею.

Хівренко Олена буде представляти Кіровоградську область на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу з даної професії, тож побажаємо їй перемоги. 

 

3

1 1